CPL in review: speelronde 13 – krappe marges

CPL+in+review%3A+speelronde+13+%E2%80%93+krappe+marges

De Canadese Premier League is nu nog maar één speelweek verwijderd van het midden van het seizoen, en de ranglijst wordt steeds compacter naarmate de resultaten heen en weer gaan. De dertiende ronde was er een met krappe marges: hoewel er maar één gelijkspel was, was er niet veel verschil tussen de teams, aangezien alle drie de overwinningen voortkwamen uit een verschil van één doelpunt.

Hieronder volgt, zonder verder oponthoud, een beknopt overzicht van de CPL-actie van dit weekend:

Forge FC David ChoiniereForge FC David ChoiniereFotocredit: Jojo Yanjiao Qian

Forge 3 – 3 Vancouver FC
Het volledige wedstrijdverslag vindt u hier.

Een spannende wedstrijd met zes doelpunten op Tim Hortons Field leverde veel mooie doelpunten op, waarbij VFC een vroege voorsprong nam van de vaak onderschatte Gabriel Bitar. De gelijkmaker van Beni Badibanga zou slechts een paar minuten duren, aangezien Alejandro Diaz – wiens huur net werd verlengd – de bezoekers enkele minuten later weer op voorsprong zette. Nadat Vasco Fry in de tweede helft zijn marsorders kreeg, maakte Forge gelijk via Daniel Parra voordat een treffer van David Choiniere de zaken met nog minder dan tien minuten te gaan leek te hebben beslist, maar een verdedigende misser zorgde ervoor dat Bitar in de laatste minuten de gelijkmaker scoorde en ervoor zorgde dat beide partijen een punt pakten.

Snelle samenvatting van Forge FC: Forge heeft de laatste tijd veel gemengde vormen gezien: de laatste vijf wedstrijden waren twee keer gelijk, één keer gewonnen en twee keer verloren. Hoewel ze vijfde staan ​​in de competitie, staan ​​ze slechts drie punten achter de tweede met een wedstrijd minder gespeeld. Deze week zal de focus verschuiven naar de eerste wedstrijd van hun bekerwedstrijd tegen Toronto FC, vooral met de club ze op sociale media beschieten.

Vancouver FC in het kort: De ploeg van Afshin Ghotbi deed het goed om een ​​punt te pakken, vooral nadat ze in de tweede helft een man minder hadden. Gabriel Bitar was weer eens een kracht in zijn eerste volledige negentig sinds april. Ze ontvangen nu koploper Atletico Ottawa, en na de resultaten van deze week zou dat een interessante matchup moeten worden.

Doelpunt van Juan Cordova van York UnitedDoelpunt van Juan Cordova van York UnitedFotocredit: Denys Rudenko

York United 2-1 Halifax Wanderers

Een samenvatting van de Wanderers-wedstrijd vind je hier.

De heerschappij van Benjamin Mora zorgt ervoor dat York United nu naar de tweede plaats klimt na het behalen van tien punten van de mogelijke twaalf. Halifax thuis is altijd een intrigerende gelijkspel geweest voor deze kant, en ze slaagden erin om Halifax’ langverwachte winnende reeks te doorbreken door doelpunten van Markiyan Voytsekhovskyy en Juan Cordova, terwijl voormalig Nine Stripe Ryan Telfer er later nog een terugpakte voor de bezoekers. Hoewel Fernandez aan het einde van de wedstrijd een sterke strafschop in het strafschopgebied had, kwam er geen fluitsignaal en eindigde de wedstrijd in 2-1.

York United in het kort: Molham Babouli bleek een krachtpatser die avond toen de Nine Stripes de tweede plaats in de competitie veroverden. Ze hebben York Lions Stadium dit jaar tot een echt fort gemaakt, hoewel ze nu twee wedstrijden uit spelen tegen Cavalry en Vancouver FC.

Halifax Wanderers: een kort overzicht: De Wanderers openden al voordat de eerste helft echt aan hen voorbijging, en hun werkwijze duurde het even voordat het in de tweede helft veranderde. Hoewel één no-call penalty verwijderd was van een mogelijke gelijkmaker, was dit niet een wedstrijd waar de Wanderers zich al te lang op willen focussen.

Pacific FC Juan Quintana Manny AparicioPacific FC Juan Quintana Manny AparicioFotocredits: Matt Zambonin / Freestyle Photography

Atletico Ottawa 0 – 1 Pacific

Dit was een wedstrijd die Atletico Ottawa had moeten winnen: een xG van 2,49 tegenover 0,37 van Pacific schetst een beeld van gemiste kansen nadat de thuisploeg maar liefst 22 schoten loste, maar een paar knappe reddingen van Gazdov en een off-the-line-recovery van Cedric Toussaint hielden de Trident clean sheet intact. Dat opende de deur voor voormalige Ottleti man Zakaria Bahous speelde uiteindelijk de spelbreker en hij vierde het in zijn huidige kleuren. Ollie Bassett’s extra gemiste strafschop benadrukte alleen maar Ottawa’s gebrek aan geluk voor het doel die avond.

Atletico Ottawa in het kort: Met de eerder genoemde xG van 2,49 zal Carlos Gonzalez zich het hoofd breken over hoe zijn team TD Place zonder punten heeft achtergelaten. Ze hebben de bezoekers afgeranseld, met name in de tweede helft, maar het spreekwoordelijke koekje is uit hun voordeel gevallen. Dit is een wedstrijd die niet te veel geanalyseerd moet worden: Ottleti zal sterk terugkomen.

Pacific FC in het kort: Dankzij de nooit-opgeven-mentaliteit van Pacific FC wisten ze stiekem te winnen van koploper Atletico Ottawa. Dankzij een vastberaden verdedigende prestatie wist Emil Gazdov de nul te houden, zelfs na een extra strafschop van Ollie Bassett.

Valour FC Loic KwemiValour FC Loic KwemiFotocredit: Canadese Premier League

Dapperheid FC 0 – 1 Cavalerie FC

Er was niet veel dat de twee partijen de hele wedstrijd lang scheidde, met Fraser Aird van Cavalry die het verschil maakte nadat hij met een slimme run vanaf de flank Jonathan Viscosi voorbij kon schieten. Verdediger Roberto Alarcon zou zijn marsorders krijgen nadat hij zijn hand op Jesse Daley’s gezicht had gelegd, vlak voor de scheidsrechter, en Valour kon geen stevige comeback maken op een avond met kleine marges.

Snelle samenvatting van Valour FC: Beide teams wisten slechts twee keer op doel te schieten, maar het lied van Valour van dit seizoen bijna matchen maar eindigen met een verlies was, wederom, de muziek van de avond. Fans kregen in ieder geval ook hun eerste voorproefje van Loic Kwemi, die onlangs overkwam van CS Saint-Laurent uit Ligue1 Quebec.

Cavalry FC korte samenvatting: Het team van Tommy Wheeldon Jr. mag van geluk spreken dat ze deze wedstrijd gewonnen hebben, aangezien geen van beide teams er echt op leek te scoren. Het resultaat is dat de ‘draw kings’ Cavalry hun eerste uitoverwinning van de campagne behalen, en ze zullen nu een homerun slaan voor een wedstrijd tegen een in vorm zijnde York United.

Speelweek dertien heeft de tabel de trend van compacter worden zien voortzetten: de uitschieters bovenaan en onderaan zijn slechts twee resultaten verwijderd van het midden van het peloton, waar de tweede tot en met de zesde plaats slechts drie punten van elkaar verwijderd zijn. Nu we het midden van het seizoen naderen, is dit echt ieders spel.

Volgende week worden er slechts drie wedstrijden gespeeld, aangezien de Halifax Wanderers en Valour een bye krijgen. Vancouver opent de actie tegen Atletico Ottawa op vrijdagavond, met de enige wedstrijd op zaterdag waarbij Cavalry York United ontvangt. Daarna zijn het Forge en Pacific op zondag, waarbij alle clubs die in actie komen, behalve Ottawa, minder dan drie punten van elkaar verwijderd zijn.