Drew Timme van Gonzaga begint sterk in verlies van Kings tegen Knicks in NBA Summer League

Drew+Timme+van+Gonzaga+begint+sterk+in+verlies+van+Kings+tegen+Knicks+in+NBA+Summer+League
Drew Timme Schittert in Cruciale Minuten Tegen New York KnicksDrew Timme Schittert in Cruciale Minuten Tegen New York Knicks Drew Timme, de voormalige ster van het Gonzaga herenbasketbalteam, speelde woensdag belangrijke minuten in een spannende wedstrijd tegen de New York Knicks. Timme begon sterk, scoorde een 3-pointer en maakte een layup voordat hij een steal maakte van Duane Washington Jr. in het eerste kwart. Hij voegde nog een paint score toe in het tweede kwart. In het derde kwart bleef Timme rustiger, maar in het vierde kwart ging hij het veld op met Sacramento achter met drie punten. Timme zette een solide screen om Mason Jones op te zetten voor een cruciale 3-pointer die de achterstand van Sacramento terugbracht tot één punt. Hij volgde dit op met een hard screen om Jones vrij te maken voor een andere 3-pointer, waardoor de Kings weer met twee punten voorsprong kwamen. Ondanks Timme’s inspanningen, viel Kolek van de Knicks naar binnen en maakte een 3-punts play met nog twee seconden te gaan in de reguliere speeltijd. Jones’ poging bij de zoemer mislukte, waardoor de Kings op 1-2 kwamen in de Las Vegas Summer League-play. Timme eindigde met negen punten, drie rebounds, één block en één steal in 22 minuten als starter. Hoewel Timme’s prestaties niet zo flitsend waren als in eerdere wedstrijden, laat hij zien dat hij een rol kan spelen in het aanvalsspel van Sacramento. Coach Doug Christie heeft filosofieën uit het Playbook van Mike Brown geïmplementeerd, waardoor Timme een veelzijdige bedreiging wordt in de aanval. Timme moet zich blijven aanpassen aan de moderne NBA-grote man, maar zijn optreden in Las Vegas kan hem een two-way contract opleveren. De Kings komen donderdag weer in actie tegen de Washington Wizards.

Na zijn beste prestatie in de NBA Summer League speelde Drew Timme woensdag cruciale minuten in een zeer spannende wedstrijd tegen de New York Knicks.

De Gonzaga-ster van het mannenbasketbalteam begon goed, hij maakte een 3-pointer en maakte een layup voordat hij een steal kreeg van Duane Washington Jr. in het eerste kwart. Timme kreeg nog een paint score in zijn vijf minuten actie in het tweede kwart, en na een nog rustiger derde kwart ging hij het vierde kwart in met Sacramento achter met drie punten.

De 6-foot-10 Texaan was twee nachten eerder het middelpunt geweest in de 82-70 overwinning van de Kings op de Utah Jazz; hij had 19 punten, vier assists en vijf rebounds, terwijl hij verantwoordelijk was voor 15 van de 17 punten van Sacramento in het vierde kwart. In een Domantas Sabonis-achtige rol was Timme’s spelmakerij volledig te zien.

“Het is duidelijk dat ik, als Zag-lid, ben opgegroeid met het kijken naar Sabonis,” zei Timme na de wedstrijd van maandag. “Natuurlijk heb ik hem ook in de competitie zien spelen. Ik voel me er vrij comfortabel bij om dat te doen. Het is een beetje wat ik bij GU heb gedaan, en het doel is om in de buurt te komen van wat Sabonis heeft gedaan, want hij is een geweldige speler.”

Timme’s laatste stat line van woensdag was niet zo flitsend, hoewel hij nog steeds manieren vond om impact te hebben in de crunch time. Hij zette een solide screen neer om zijn teamgenoot Mason Jones op te zetten voor een cruciale 3-pointer die Sacramento’s achterstand terugbracht tot één met nog 1:10 op de klok, gevolgd door een sterke wedstrijd op een 3-punts poging van Washington die New York een voorsprong van 2 punten had gegeven (Knicks rookie Tyler Kolek volgde de misser en scoorde). Na Kolek’s basket, een andere harde screen van Timme maakte Jones vrij om Keon Ellis van ver te vinden en de Kings weer met twee punten voorsprong te zetten.

Kolek sloeg echter opnieuw toe, toen de voormalige Marquette-ster naar de lane reed en via contact een 3-punts play afrondde met nog twee seconden te gaan in de reguliere speeltijd. Jones’ zwaai bij de zoemer mislukte, waardoor de Kings op 1-2 kwamen in de Las Vegas Summer League-play.

Timme eindigde met negen punten, drie rebounds, één block en één steal in 22 minuten als starter. Hij schoot 4 van de 7 vanaf het veld en raakte één van zijn drie 3-punts pogingen.

Niet zijn meest productieve uitje in de zomercompetitie tot nu toe, maar er is duidelijk een pad voor Timme om een ​​rol te creëren op basis van zijn fit in Sacramento’s aanval. Kings summer league coach Doug Christie heeft een aantal van dezelfde filosofieën geïmplementeerd uit Mike Brown’s playbook, wat Timme in Sabonis’ rol heeft gezet als een veelzijdige bedreiging in de aanval vanaf de ellebogen. Het is niet dezelfde back-to-the-basket speelstijl die Gonzaga-fans zagen van de topscorer aller tijden van het programma, en als Timme’s prestaties in Las Vegas neerkomen op een two-way contract, zal hij moeten blijven bewijzen dat hij zich kan aanpassen aan de moderne NBA-grote man.

De Kings komen donderdag weer in actie tegen de Washington Wizards om 16:00 uur PST op ESPN.